top
logo

Pratite nas na:

Sponzori

Prijava

2015.: NAJUSPJEŠNIJA GODINA DOSAD

0038 PRVAKINJEIako smo prije nekoliko dana zakoračili u 2016. godinu, red je da se još jednom okrenemo prema 2015. godini i pogledamo što smo sve u njoj postigli. Već u startu možemo rezimirati kako je 2015. godina najuspješnija godina od našeg osnutka. Klub je po prvi puta u svoje vitrine položio pehar namjenjem prvacima Hrvatske te se samim time našao i na Kupu Prvaka, natjecanju koje okuplja prvake država. Sve je to zasluga naših djevojaka i njihovog fantastičnog ljeta.  No idemo redom.

POČETAK SEZONE - Neuspjeh na Jarun Kupu, osvojena ZG Liga
Na otvaranju sezone u prvim danim Svibnja nastupili smo na Jarun Cup-u s muškim sastavom. Nažalost, nismo ostvarili plasman u četvrtfinale iako smo skupini završili s omjerom od 3 pobjede i svega jednim porazom. Djevojke zbog dvoranskih obaveza nisu nastupile na ovom turniru. Iza Jarun Kupa krenulo je najstarije natjecanje u rukometu na pijesku- Zagrebačka liga. ZG liga i Dubrava vole se javno jer su djevojke osvojile ovaj turnir po drugi puta, dok je jednom isto uspjelo i dečkima. Muški sastav natjecanje je završio na petom mjesto. Kao i na predhodnom turniru, zbog lošijeg međusobnog ogleda izmaklo nam je polufinale.

 

PRVENSTVO HRVATSKE - Curama povijesni naslov, dečki treći 
Tri turnira prvenstva Hrvatske odigrala su se u zagrebačkom prstenu, dvaput u Ivanić Gradu, jednom u Zagrebu. Lokacije koje nisu baš sjele najbolje sudionicima natjecanja, nama su bile sretne. Djevojke su do svog prvog naslova prvaka došle i više nego uvjerljivo, osvojivši sva tri turnira u kojima su izgubile samo jedan susret. Dečki su završili na realnom trećem mjestu, Detono Zagreb je i dalje neprikosnoven, a dečki iz Sesveta su svojim igrama i pristupom natjecanjima ove sezone zaslužili biti bolji od svih ostalih. 

REPREZENTACIJA - Dubrava i dalje daje puno reprezentaciji
Posebna je čast kada naši članovi doguraju do reprezentativnog dresa, a od kad smo se osnovali, svakog ljeta damo poneko ime pod nacionalni grb. Tako su se zlatnom medaljom s Europskog prvenstva u Španjolskoj okitila naša dva člana - Ivan Dumenčić i Josip Jurić Grgić. Djevojke su bile manje uspješne, na koncu su završile devete. Kockaste dubravašice na Euru su bile Kristina Smiljanić Ria Haček.

INOZEMNI TURNIR - Djevojke rasturaju i van granica Hrvatske
Nakon reprezentativne pauze vratili smo se na klupska natjecanja. Djevojke su se zaputile na Balaton gdje su nastupile na iznimno jakom turniru u mađarskom gradu Keszthelyju. Osvajanje turnira, gdje su u finalu svladali reprezentaciju Mađarske, prvakinje Europe i viceprvakinje svijeta dovoljno govori o kakvom se ljetu radilo za naše cure.

KUP PRVAKA - Dvije lopte od polufinala
Osvojenim naslovom prvakinja došli smo u mogućnost suprostaviti se najboljim europskim ekipama i to na Kupu Prvaka, natjecanju koje okuplja najbolje klubove Starog kontinenta. Djevojke su i na tom natjecanju pokazale šta mogu. Iako oslabljene neigranjem bitnih igračica kojima dvoranske obaveze nisu dopustile nastup na Gran Canariji, djevojke nisu razočarale. Prolazak grupe u kojoj su nastupale predstavnice Norveške, Mađarske, Njemačke, Portugala i Švicarske sam po sebi je bio veliki uspjeh. U četvrtfinalu su naše djevojke išle, na dotad najuvjerljiviju ekipu prvenstva, poljske prvakinje i odigrale vrhunsku utakmicu. Osvojile prvi set, a u drugom vodile i na kraju nesretno ispustile pobjedu. Na koncu sedmo mjesto, kao potvrda fantastične sezone.

U 2016. godini čekaju nas nova iskušenja. Djevojke brane naslov najbolje ekipe Hrvatske, a dečki će se sigurno željeti biti još konkurentniji u narednim natjecanjima.


bottom

Implemented by nekra. Powered by Joomla!. Design by: download joomla skin  Valid XHTML and CSS.