top
logo

Pratite nas na:

Sponzori

Prijava

GRČKI SOLUN PONOVNO DOMAĆIN MASTERSA, POZNATI UČESNICI

0007 zene BHDrugi puta u posljednje tri godine grčki Solun (Thessaloniki) biti će domaćin završnog Mastersa europskog toura u rukometu na pijesku (EBT). Prije dvije godine, na istom tom terenu, Detono Zagreb se okitio svojim petim naslovom u muškoj konkurenciji, dok je kod žena to drugi puta pošlo za rukom mađarskoj ekipi OVB Beach Girls. Prošle godine završnica EBT-a odigrana je u mađarskom gradu Budaorsu, da bi krovna europska rukometna organizacija ove godine poprište događanja ponovno vratila u Grčku. Turnir će biti održan u periodu između 20. i 22. svibnja ove godine, a na njemu će hrvatski predstavnici tradicionalno biti Detono Zagreb u obje konkurencije i "novajlije" na europskoj sceni BHC Sesvete u muškoj. Možemo žaliti što u konkurenciji žena nema naše ženske ekipe koja tamo kvalitetom zasigurno zaslužuje biti. No pravila bodovanja europske rukometne federacije nisu nam bila naklonjena te će osvajaćice sva 4 EBT turnira na kojima su prošlog ljeta nastupale, ovaj Masters pratiti iz naslonjača.

 

Od lani je promjenjen format natjecanja, te se umjesto osam timova, sada na Mastersu natječe njih deset. Osam timova koji su sakupili najviše bodova u konkurenciji timova iz svojih država, branitelji naslova (kod muških je to Detono Zagreb, kod žena Agenta Girls iz Szentendrei/Mađ), te po jedna muška i ženska ekipa s pozivnicom organizatora.

u ženskoj konkurenciji tako će uz spomenute djevojke iz Agente još nastupiti Detono Zagreb, Club Balonmano Playa Algeciras iz Španjolske, kao i švicarski Beachqueens. Još jedne predstavnice Mađarske biti će djevojke iz OVB Beach Girls, a na Mastersu će nastupiti i nizozemski Westsite, portugalski Kempa-onlinepoljakinje iz Reflex AZS AWF Volkswagen Poznan, dok će po prvi puta Masters ugostiti i predstavnice Bugarske, ekipu BHC Panagurishte. Još treba vidjeti koga će domaćini nominirati kao wild card team.

Kod muškaraca, branitelji naslova su šesterostruki prvaci Starog kontinenta, zagrebački Detono. Oni će svoje osmo uzastopno finale tražiti preko mađarskog Dinamita, ruskog Ekaterinodara i CBMP Algeciras iz Španjolske. Ekipe koje će iz prikrajka vrebati su naši susjedi iz Sesveta, poljski Auto Forum Petra Plock, ali i predstavnici Srbije, Portugala i Nizozemske: BHC 2areg, V.Gaw - Cafe Rossio i Paksoft Camelot. Kao i kod žena, još nije poznata momčad koju će nominirati organizator.

 


bottom

Implemented by nekra. Powered by Joomla!. Design by: download joomla skin  Valid XHTML and CSS.