top
logo

Pratite nas na:

Sponzori

Prijava

SLUŽBENO PRIOPĆENJE KRP DUBRAVA

Dana 3. ožujka 2016. godine dobili smo na klupsku mail adresu poruku iz Europske rukometne federacije (EHF) u kojoj se poziva sve ekipe učesnice EBT Masters Finals (Solun, Grčka 20.-22. svibnja) da pošalju svoje prijavnice. U nastavku teksta se pozivalo i sve ostale ekipe da učine isto kako bi postojale zamjene u slučaja otkaza neke od ekipa. Kako kao Klub smatramo da naša ženska ekipa kvalitetom i rezultatima zaslužujemo biti u društvu najboljih europskih klubova, dana 4. travnja 2016. poslali smo prijavu na adresu EHF-a.

Ta naša uvjerenja potkrijepljujemo činjenicom da je ženska ekipa KRP Dubrava aktualni prvak Hrvatske i ekipa koja je osvojila sva četiri EBT turnira na kojima je nastupala (Ivanić Open, Balaton Open, Zagreb Open, Ivanić CRO Finals). Ti turniri su ujedno i jedini preduvijet za nastup na Mastersu. Na kraju godine završili smo kao deveta ekipa Europe po broju EBT bodova, no zbog pravila o samo jednom predstavniku po državi, nismo mogli biti uvršteni u top 10.

Na koncu, zbog odustajanja nekih manje ambicioznih ekipa (koje su na EBT tablici završile na 12. i 17. mjestu nap.a.), u utorak 5. travnja, dobili smo obavijest kako je naša prijava zaprimljena i uvažena. U istom tom mailu, koji je poslan na trideset različitih adresa, stajao je i ždrijeb po grupama i raspored turnira u kojem je bilo jasno napisano i ime našeg kluba. Vremena je ostalo malo, svega 45 dana te smo ubrzano počeli raditi na organizaciji puta za naše djevojke i stručni stožer, krenuli u aktivnu potragu za sponzorima i svega ostalog bitnog za što kvalitetniji put i nastup naše ekipe.

Već idućeg dana, 6. travnja došao nam je mail od EHF-a u kojem samo navode da je došlo do pogreške te bez ikakvog obrazloženja mijenjaju svoju odluku i na naše mjesto stavljaju nizozemsku ekipu Paksoft Camelot.

Cijelim spletom okolnosti smatramo da je, prije svega, narušen integritet EHF-a kao ozbiljne rukometne organizacije. Svojim postupcima su  od jednog ozbiljnog natjecanja kao što je završnica klupskog prvenstva Europe, napravili pravu malu lakrdiju. No ono što je nama još i važnije, napravili su štetu ugledu Kluba rukometa na pijesku Dubrava što ne možemo tolerirati. Osim štete ugledu, narušili su i naš kredibilitet kod ljudi i tvrtki koje smo kontaktirali kao potencijalne sponzore i partnere u našem projektu odlaska na EBT Masters Finals što za poslijedicu može imati i financijsku štetu po naš klub. Na koncu, nanesena je tako i šteta cijelom hrvatskom rukometu na pijesku, perjanici ovog sporta u Europi, ali i svijetu.

Danas smo na adresu Europske rukometne federacije poslali dopis u kojem izražavamo nezadovoljstvo takvim načinom rada odbora za rukomet na pijesku te tražimo odgovore kako je došlo do ove situacije koja nije nimalo ugodna. KRP Dubrava će i dalje nastojati ostvarivati vrhunske rezultate na terenu i preko njih tražiti nove prilike za nastupe na turnirima kao što su EBT Masters Finals i Champions Cup.

Sportski pozdrav,

                Klub rukometa na pijesku Dubrava


bottom

Implemented by nekra. Powered by Joomla!. Design by: download joomla skin  Valid XHTML and CSS.