top
logo

Pratite nas na:

Sponzori

Prijava

POZNATE SKUPINE ZA JARUN KUP

0033 Jarun CUpPrije nekoliko minuta završeno je ždrijebanje skupina za prvi ovosezonski turnir rukometa na pijesku - Jarun Kup 2016. Turnir ćese održati u periodu od 28.4. do 1.5. na terenima uz jezero Jarun. Drušvo iz AKRP Zagreba se i ove sezone pobrinulo da turnir bude u najavi spektalularan. Najmasovniji turnir u Hrvatskoj, s najviše inozemnih ekipa ikad koje nam dolaze iz čak 6 zemalja (Švicarske, Mađarske Italije, Srbije, Nizozemske, Poljske). Klub rukometa na pijesku Dubrava će se natjecati u kategoriji seniora i seniorki, a po prvi puta ćemo imat ženske predstavnice u mlađim dobnim skupinama, točnije 2000. godištu. Osim tog, turnir se odžava i u generacijama 98, 02, 04 i 06.

U kategoriji seniorki nastupit će 13 ekipa smještenih u dvije skupine. Po našem slobodnom sudu, ženski turnir je možda i najjači turnir u Europi, a njegova snaga itekako konkurira snazi Mastersa i Kupa Prvaka gdje velika većina klubova sa ovog turnira i nastupa. Ako to uopće i možemo reći, s obzirom na imena predstavnika, naše djevojke su izbjegle skupinu smrti (A) u kojoj će nastupati dvije ekipe iz nizozemske: Westsite OHC '01. Osim njih tu su i ekipa domaćina Detono Zagreb, mađarska ekipa Agenta Girls koje su i aktualne prvakinje Europe, nedavno srebrne sa Kupa prvaka BHT Juko Piotrkow Trybunalski iz Poljske, predstavnice Srbije BHC 2areg te nova hr ekipa BHC Sesvete.
Skupinu B uz naše djevojke čine još i ekipe Chemo Profili Zagreb, dvije nizozemske ekipe Camelot i Voorvaarts s kojima su se naše djevojke već sretale, mlada mađarska reprezentacija ujedinjena u Multichem Szentendrei Junior te jedna od legendarnih ekipa ovog sporta, švicarski Beachqueens.

Kod muškaraca 20 momčadi razvrstano je u četiri skupine. Naši momci su smješteni u skupinu B zajedno sa Čakovcem, nizozemskim Camelotom, juniorskom reprezentacijom Švicarske pod imenom Lloret beach Espana, te nizozemskom kadetskom reprezentacijom (Dutch U-18 A).
ostale skupine:
skupina A: Detono Zagreb, Chemo Profili zagreb, Gaeta 84 (Ita), AKRP Zagreb, Dutch U-18 II (Niz)
skupina C: Let Cepelin, BHC Sesvete, US Amsterdam (Niz), KRP Nevažni, Falco Aeterna
skupina D: Sokol, Centro team Sesvete, Hauska Haikka (niz), White Boys, TV Zapad

Veoma bitna konkurencija je konkurencija juniorki rođenih 2000 i mlađe. Upravo ta generacija ove godine nastupa na Euru u Portugalu i imat će priliku izborit nastup na Olimpijskim igrama mladih u Rio De Janeiru. Naš djevojke smjetštene su u skupinu B s ekipama Sloga Sveta Nedjelja i Lokomotiva IIi. Drugu skupinu čine Zaprešić I, Zaprešić II i Lokomotiva I.

 


bottom

Implemented by nekra. Powered by Joomla!. Design by: download joomla skin  Valid XHTML and CSS.