top
logo

Pratite nas na:

Sponzori

Prijava

ZG LIGA KAO PRIPREMA ZA PRVENSTVO HRVATSKE

0003 Zg ligaOve subote starta nastarije natjecanje u rukometu na pijesku u Hrvatskoj - Zagrebačka liga. Liga stvorena ponajprije kako bi ekipe dočekale spreme naredne nastupe na Prvenstvu Hrvatske, ali i za one kojima predstoje europske obaveze. Drago nam je vidjeti ekspanziju broja ženskih ekipa, s lanjske samo dvije na ovogodišnjih sedam. U tome zasluge ima i KRP Dubrava koja će po prvi puta na nekom turniru imati dvije ženske ekipe u seniorskoj konkurenciji. Kod muškaraca osam momčadi borit će se za titulu vladara Zagreba, a među njima je i naša momčad. Titulu brane ekipe Detono Zagreb u muškoj i BHC Dubrava u ženskoj konkurenciji.

Sustav natjecanja je ligaški + kup sustav. Najprije će se kroz ligu odigrati mečevi po principu svak sa svakim da bi po četiri najbolja sastava prošla u polufinale. Ligaški dio natjecanja održat će se narednog vikenda, dok je finalni dio na rasporedu 29.5.2016. godine.

U ovo natjecanje ulazimo s bitno drugačijim sastavom u odnosu na dosadašnja natjecanja. Muški sastav će biti bez kostura momčadi. Aladenić se na nedavnom Jarun Kupu povrijedio i slijedi mu kraća pauza, Prke nema zbog obaveza, a na raspolaganju nemamo ni jednog od oba specijalista. Dumenčić je zauzet dvoranskim obavezama a Smolković će ovu ligu provesti na posudni u Sesvetama kako bi se što bolje uklopio u njihov tim s obzirom da putuje s istom ekipom na EBT Masters.

Ženska će ekipa također doživjeti promjene za Zagrebačku ligu. Neke od glavnih igračica poput Haček, Hajduk, Ercegovac i Smiljanić dobit će poštedu, što će biti prilika za one s manjom minutažom da se nametnu za naredne izazove koji nas očekuju.

O ambicijama KRP Dubrava s nama je popričao Dario Begonja, obrambeni specijalist muške ekipe: "Zagrebačku ligu shvaćamo kao uigravanje za naredno PH u kojem želimo ostvariti korak naprijed. Nedavni Jarun Kup nam je dao vjetar u leđa i vjerujem da ove godine možemo puno. Ne opterećujemo se rezultatom na ZG ligi jer će nas puno nedostajati. Isto je i sa djevojkama. Priliku će dobiti one mlađe i nadam se kako će iskoristiti priliku kako bi sa što više raspoloženih igračica mogle krenut u obranu titule".

Ženske ekipe: Detono Zagreb, Kontesa Nera, Chemo Profili Zagreb, BHC Dubrava, BHC Dubrava II, BHC Sesvete, Šefice
Muške ekipe: BHC Sesvete, Chemo Profili Zagreb, BHC Dubrava, Detono Zagreb, Sokol, BHC Čakovec, AKRP Zagreb


bottom

Implemented by nekra. Powered by Joomla!. Design by: download joomla skin  Valid XHTML and CSS.