top
logo

Pratite nas na:

Sponzori

Prijava

U ČAKOVCU KREĆE PRVENSTVO HRVATSKE

0038 PRVAKINJENarednog vikenda u Čakovcu kreće prvi turnir Prvenstva Hrvatske u rukometu na pijesku. Nakon godinu dana pauze turnir se vraća u najsjeverniji hrvatski grad, nakon kojeg će karavana još posjetiti Ivanić Grad i Zagreb. Ženska ekipa KRP Dubrava brani naslov prvakinja Hrvatske  dok muška ekipa želi nadmašiti lanjsko treće mjesto. U čakovcu će nastupiti devet muških i četiri ženske ekipe.

Uz aktualne prvakinje Hrvatske, ekipu BHC Dubrava, na turniru će nastupiti i najtrofejnija domaća ekipa Detono Zagreb, najstariji hrvatski klub rukometa na pijesku ŽKRP Kontesa Nera i novoformirana ekipa BHC Sesvete koja je na Zagrebačkoj ligi pokazala kako može biti ozbiljan konkurent svim ekipama. U subotu će odigrati utakmice u liga sistemu nakon čega ih u nedjelju čekaju polufinalne utakmice i utakmice za plasman. Djevojke na turnir odlaze u bitno oslabljenom sastavu u kojem neće biti nekih od najvažnijih karika ekipe. Cure će u obranu naslova krenuti bez kapetanice i dokapetanice Kristine Smiljanić Ive Ercegovac ali i stupa naše obrane Dore Krsnik. Igračica KRP Dubrava Ria Haček je najavila turnir koji se održava u njenom rodnom gradu: " Prije svega očekujem dobru zabavu koja je u našoj ekipi uvijek prisutna. Iz toga se može izroditi ono čemu težimo, a to je obrana naslova prvaka. Jedva čekam da se okupimo, a unatoč tome što smo nekopletni, i dalje nas svrstavam među favorite.

U muškoj konkurenciji prijavilo se devet momčadi raspoređenih u dvije skupine. U skupini A sastat će se aktualni prvak Hrvatske Detono Zagreb, domaćin turnira BHC Čakovec, mlada momčad Centro team Sesvete i momčad White Boysa. Naš muški sastav smješten je u izrazito izjednačenu skupinu B zajedno sa momčadima BHC SesveteSokol, Chemo profili Zagreb i BHC Čakovec 2.

Muški dio turnira najavio je naš dugogodišnji vratar Hrvoje Neumann koji sve više participira i u obrambenoj trojki: "Ohrabreni odličnim otvaranjem sezone, u Čakovec dolazimo s velikim apetitima. Mislim kako bi ova sezona mogla biti najizjednačenija u posljednjih 6-7 godina. Uz glavnog favorita Detono, postoji 4-5 momčadi koji su spremne svladati jedna drugu i moram priznati da jedva čekam da sve krene. I muška ekipa će doći nekompletna u Čakovec, bez sva ti svoja ljevaka AladenićaPunčeca Mirosavljevića.


bottom

Implemented by nekra. Powered by Joomla!. Design by: download joomla skin  Valid XHTML and CSS.