top
logo

Pratite nas na:

Sponzori

Prijava

POSEBNA PRIČA S JARUNA

0086 curicePosebna priča s netom završenog Jarun Kupa iz perspektive Dubrave bio je turnir za djevojčice rođene 2006. godine i mlađe. S posebnim naglaskom na riječ "mlađe" kada znamo da je dio djevojčica koje su nastupale na turniru bio rođen 2008. i 2009. godine. U suradnji sa ŽRK Gorica i njihovom trenericom Lukrecijom koja je i naša članica na turniru smo nastupili s čak dvije ekipe. Lukrecija nam je otkrila kako su tekli dani pred turnir i za vrijeme njega. 

Lukrecija, za početak nam reci nešto o ovoj simbiozi ŽRK Gorica i KRP Dubrava.
Pretprošle godine, kada smo po drugi put sudjelovali na Kupu Prvaka na Kanarima, naše curice su se počele interesirati za rukomet na pijesku i tu je sve počelo. Te godine smo imali ekipu djevojčica na pijesku no ona se brzo raspala. Godinu nakon toga ŽRK se našao pred raspadom i iako sam imala veliku želju naš pomladak dovesti na pijesak, jednostavno nisam mogla. Na sreću, uspjeli smo ponovno postaviti klub na noge što dokazuju i dvije ekipe djevojčica na pijesku.

Kakvi su dojmovi djevojčica nakon što su okusile igranje rukometa na pijesku?
Već nakon treninga odrađenog na pijesku vikend prije turnira cure su bile prepune dojmova. Trening je umjesto predviđenih sat vremena trajao sat i pol. Jednostavno se nisu dale van iz pijeska hahaha. Već na idućem treningu u dvorani pričale su samo o pijesku tako da smo i u dvorani odradili dva "pjeskaška" treninga koristeći debele strunjače. Da nas je netko snimao, svi bi završili u rubrici šaljivi kućni videi. Sam turnir protekao je uz puno euforije, curice su došli podržati roditelji, braća i sestre, čak i bake i djedovi. Bila je to jedna prava obiteljska vesela atmosfera uz terene. Po samom završetku turnira glavno pitanje djece i roditelja bilo je "kad idemo opet"?

Cure su ostale i na ženskom finalu navijati za trenerice i ostatak ekipe?
Uspjeli smo posložiti sve kako bi njihov turnir bio dovršen do seniorskih finala. Bio je to prvi put da su uživo gledali utakmicu "velikog" rukometa na pijesku. Moram ih sve pohvaliti za navijanje, stvarno su bile odlične. Nakon utakmice bile su pod dojmom jer nisu očekivale da se to igra tako brzo. Vidjele su i kako izgleda pogodak iz cepelina pošto smo ga mi pokušavali u dvorani pa im je to bilo posebno dojmljivo. Žao mi je što nije došlo do shootouta, da vide i taj najuzbudljiviji element igre.

Hoćemo li vidjeti curice iz ŽRK Gorica i na idućem turniru rukometa na pijesku za njihov uzrast?
Mogu odgovoriti jednom riječju; APSOLUTNO. Postoji mogućnost da se prijavimo u više od jedne kategorije. U svakom slučaju, curice i ja jedva čekamo.

Iako je rezultat u ovoj priči zaista u drugom planu, spomenut ćemo i taj podatak. Trenerica Lukrecije kojoj je od velike pomoći bila i naša Kristina Smiljanić, rasporedila je djevojke u dvije podjednake ekipe. Lijep je i podatak da su na turniru sudjelovale i tri para sestara koje su igrale u različitim ekipama. Tako su ekipu Toyota MHC Dubrava 1 činile sljedeće igračice: Petra MatunPetra Desić, Lana Cvetnić, Lorena Rukavina, Lucija Šnajder, Nika Gligora i Anita Barbarić. One su natjecanje završile kao četvrte, dok su cure iz ekipe Toyota MHC Dubrava 2 (Iris Maria Sedlar, Julija Srbelj, Matea Conjar, Ana Jozinović, Valentina Pofek, Jana Šnajder, Petra Rukavina i Martina Desić) osvojile srebrnu medalju.

Bilo je zaista prekrasno biti dio te emotivne atmosfere u utorak na Jarunu, a osim smijeha, vriske i slavlja pala je i pokoja suza zbog izgubljenih utakmica. Velika zahvala svima koji su učestvovali u prvim koracima curica na pijesku i nadamo se kako će se ta priča još više produbiti. A zahvaljujući mami Conjar, kroz video možete vidjeti i dijelić atmosfere s Jaruna: OVDJE


bottom

Implemented by nekra. Powered by Joomla!. Design by: download joomla skin  Valid XHTML and CSS.