top
logo

Pratite nas na:

Sponzori

Prijava

LUKŠIĆ I PERENČEVIĆ: SPREMNE SMO ZA POLUFINALE OLIMPIJADE

0089 Anja Vanja OlimpijadaVeličanstven dan za hrvatski rukomet na pijesku odvijat će se danas u Buenos Airesu gdje će obje naše reprezentacije do 18 godina igrati u polufinalu OLIMPIJSKI IGARA mladih. Ovo je prva Olimpijada mladih na kojoj je zastupljen naš sport, a nadamo se kako je to samo prvi korak prema "pravim" Olimpijskim igrama. Izabranici Mladena Paradžika i Ive Kanjugović u dalekoj Argentini danas će u borbu za olimpijske medalje kao jedini predstavnici svoje države u obje konkurencije uz domaće selekcije. Muška reprezentacije će po olimpijsko finale krenuti u 15:20 sati po hrvatskom vremenu protiv reprezentacije Španjolske, selekcije koja je pokazala dosad najviše tokom olimpijskog turnira. U drugom polufinalu susresti će se momčadi Argentine i Portugala. Naše djevojke će u nastavku svog olimpijskog sna igrati protiv ekipe Nizozemske dok drugi polufinalni par čine Mađarska i Argentina. Prijenose utakmica moći ćete pratiti na Olympic Channel-u a link možete pronaći ovdje:https://www.olympicchannel.com/en/youth-olympic-games-2018/

Upravo je ženski dio turnira nama posebno zanimljiv zbog dvije naše članice: Anje Vide Lukšić i Vanje Perenčević na koje smo neizmjerno ponosni, kao i na sav ostali dio argentinske ekspedicije. S djevojkama smo napravili kratki intervju nakon pobjede protiv Paragvaja kojom su osigurale današnje polufinale.

Djevojke, kakvi su dojmovi nakon pobjede i ulaska u polufinale? To je prvo polufinale ove generacije i baš se dogodilo na Olimpijadi. Jeste li očekivale ovo?
Anja: Dojam je neopisiv. Još uvijek nismo svjesne uspjeha. Jako smo sretne ostvarenim ali istovremeno i staložene i spremne za nastavak turnira jer sada kad smo tu želimo više od samog polufinala.
Vanja: Iskreno, nadale smo se i vjerovale da možemo te tako i igrale do sada. Jako smo uzbuđene, sretne i pune emocija. Ovo je velika stvar za ovu ekipu, a vjerujem da možemo i još više od ovoga.

Očito vam ide sjajno na olimpijskom turniru. Koja je tajna ovog rezultata?
Anja: Svakako mislim da je tajna vjera u uspjeh, ljubav prema ovom sportu i sloga ekipe. Nakon odigrana tri europska i jednog svjetskog prvenstva gdje nismo polučili pravi rezultat i dalje smo vjerovale da možemo puno. Mislim da je to sada nagrađeno.
Vanja: Od početka smo igrale odličnu obranu, u napadu nisu ulazili neki udarci ali sve se kockice polako slažu. Golmanice nam pomažu kada obrana popusti i sve dajemo sve od sebe.

Kakvo je biti na Olimpijskim igrama, snu svakog sportaša? Kakav je osjećaj i atmosfera?
Anja: Olimpijske igre zaista su san svakog sportaša a mi smo dobile tu priliku i iskorištavamo je. Atmosfera je nevjerojatna. Sa samo 18 godina igramo pred punim tribinama što je veliki doživljaj.
Vanja: Olimpijske igre, sam naziv zvuči nevjerojatno. Prisustvovati na tako nečemu velika je čast i zadovoljstvo. Ljudi, atmosfera, sve je savršeno. Bolje od očekivanog.

Sad kada ste došle do polufinala, koji je naredni cilj?
Anja: Idemo korak po korak mirno i koncentrirano. Krajnji cilj je vratit se s medaljom, a naravno da ciljamo i na onu najsjaniju.
Vanja: Medalja je naravno cilj i sve ćemo učinit da ju osvojimo. Vjerujem da možemo. Posložit ćemo se za polufinalni meč i dogovorit kako da igramo  to veliko finale. Dati ćemo sve od sebe.

U trenutku pisanja ovog teksta još se nije znalo hoće li im protivnik biti Nizozemske ili Mađarice. No na pitanje koga bi radije željele i Vanja i Anja su odgovorile slično:
Anja: Nemamo nijednog poželjnog protivnika pošto su sve ekipe sjajne. Jedina nam je želja pobjediti onu ekipu koja nam dođe. Tko god da nam budu protivnice morati će se jako poturditi da uđu u finale jer naša želja je neizmjerna.
Vanja: Ne znamo još s kim smo ali to nije ni bitno. Dobro se osjećamo i znamo da možemo pobjediti bilo koga. Sigurna sam da ćemo pokazati svoju najbolju igru.

Uspjevate li pratiti dečke koji su također odradili sjajan turnir i izborili polufinale. Riječ, dvije o njima:
Anja: Ovo je jedno od rijetkih prvenstava gdje dečki i cure dišu kao jedno. Pratimo svaku njihovu utakmicu kao i oni našu. Branimo naše boje i jednako se veselimo pobjedama bile naše ili njihove. Dečki su zaslužili ulazak u polufinale. Njihova je borbenost nevjerojatna i jako smo ponosne da igramo i navijamo na prvim olimpijskim igrama na kojima se ovaj sport našao.
Vanja: Pratimo ih stalno kad možemo. Mislim da i oni mogu dogurati daleko i borit se za finale. Držite nam fige.


bottom

Implemented by nekra. Powered by Joomla!. Design by: download joomla skin  Valid XHTML and CSS.