top
logo

Pratite nas na:

Sponzori

Prijava

MEĐU 8 NAJBOLJIH KLUBOVA EUROPE - U OBJE KONKURENCIJE

0105 cure sicilijaVeć sami naslov jasno daje do znanja kako smo došli do fantastičnog rezultata. A turnir je tekna drugom od četiri dana. Klub rukometa na pijesku Dubrava jedini je klub koji na Kupu Prvaka ima svoje predstavnike u četvrtfinalu u obje konkurencije. No na tome ne želimo stati. A sutrašnjim danom i četvrtfinalima imamo priliku ući među najbolje četiri ekipe Europe.

A da dođemo tu gdje jesmo odrađena su fantastična dva dana po skupinama koje su i dečki i cure prošli neokrznuti, s tri pobjede na svom kontu iz isto toliko susreta. Djevojke su u prvom kolu svladale prošlogodišnje finalistice, portugalsku ekipu Grd Leca - Love Tiles 2:0. Istim rezulatom svladane su i njemačke predstavnice Strangefluster Minden. U posljednjoj utakmici skupine utakmica protiv Ladybugs susret je otišao na raspuvanja, ali je i tamo bolja bila naša ekipa. Nažalost, u tom raspucavanju nakon jedne nesmotrenosti direktan crveni kartom dobila je naša Mirna Vučković bez čije ćemo pomoći biti u četvrfinalnom susretu. Upravo je Mirna nakon te utakmice prokomentirala dosadašnji put Pantera iz Dubrave: "Za svaku utakmicu smo se dobro pripremili i na pravi način iskoristili mane protivnica. Mislim da nam je glavni forte širina igračkog kadra i u obrani i u napadu koju odlično koristimo. Očekivano smo prošli u četvrtfinale, vidjele da možemo i sada, nadam se, guramo prema medalji." A na putu prema medalji tam naše djevojke očekuje danska ekipa Odder koja je skupinu završila sa skorom od dvije pobjede i dva poraza. Četvrfinale je najavila Petra Dičak koja je u dosadašnjem dijelu turnira prvi topnik ekipe sa 25 postignutih poena. "Moramo ući u utakmicu maksimalno koncentrirano i zajednički nadomjestiti izostanak susprendirane Mirne. Nadamo se kako ovaj pozitivni pobjednički niz neće stati."Četvrtfinale je na rasporedu sutra ujutro u 10:45 sati.

Muškarci su na turnir došli s puno upitnika u izmjenjenom, ali svejedno kvalitetnom sastavu punom mladih igrača. I kao takvi su pronašli odličnu kemiju koja daje rezultate. Tri utakmice i tri pobjede nad momčadima Hir-Sat, Hurricanes i Wasserschloss. Jedino je prvi susret s Mađarima otišao u raspucavanje dok su druga dva susreta završena rezultatima 2:0 u setovima za Dubravaše. Dečki će se sutra u 11:30 sati u borbi za polufinale sastati sa još jednom njemačkom momčadi - BHC Beach & Da Gang Munster. Stup obrane Dario Begonja prokometirao je dosadašnji turnir: "Iako smo dosad imali razne internacionalne utakmic, ovo je za nas prvi turnir ovakve važnosti i snage i nismo znali što nas čeka. Srećom, obrana i napad su nam se u kratkom periodu uštimale i oduševljeni smo što nas sutra čeka dvoboj za polufinale. Kad smo već do ovdje došli, zašto ne probati otići do kraja." Na njegove riječi nadovezao se Ivan Ćurković :"Odigrali smo tri kvalitetne utakmice i zasluženo osvojili skupinu. Ako odigramo kvalitetno i disciplinirano kao dosad smatram da imamo velike šanse za plasman u polufinale."


bottom

Implemented by nekra. Powered by Joomla!. Design by: download joomla skin  Valid XHTML and CSS.