top
logo

Pratite nas na:

Sponzori

Prijava

INTERVJU: ANDRAS NAGY

0107 Andras Nagy Na nedavno završenom Kupu Prvaka u koji se održavao u talijanskoj Cataniji naša muška ekipa bila je pojačana s jednim igračem iz susjede nam Mađarske. Njegovo ime je Andras Nagy, a koliko je dobro i kvalitetno "naša skautska služba odradila trensferni rok" najlakše je predočiti vam kroz Andraseve brojke. Ovaj tridesetogodišnjak je dosad u svojoj karijeri 47 puta u službenim utakmica oblačio dres reprezentacije s kojom je igrao četiri polufinala na velikim natjecanjima. Sa svojim klubom Beach Stars BHC dvaput se okitio naslovom prvaka svoje zemlje a jednom je igrao i finale EBT Masters Finalsa. Kada je upitan za svoje individualne uspjehe i nagrade samo je skromno odgovorio: "Osobne nagrade nisu toliko važne kao momčadske". Na ovom Kupu Prvaka u dresu Dubrave odigrao je šest susreta i pritom upisao 52 poena, 40 asistencija te 5 blokada i 7 osvojenih lopti. I za kraj, za ovaj tekst najbitniji podatak: Andras je prvi stranac koji je zaigrao za KRP Dubrava u našoj desetgodišnjoj povijesti. Tom prigodom odlučili smo porazgovarati s Andrasem koji nam je sa zadovoljstvom odgovorio na nekoliko pitanja.

Dobar dan Andras. Za početak, reci nam kako to da si se odlučio igrati za KRP Dubrava na Champions Cupu?
-
Bio sam iznenađen kada ste me kontaktirali međutim bio sam sretan s prilikom koja mi je pružena. Pomislio sam kako je to dobra prilika da iskusim jedan drugačiji stil rukometa na pijesku i to od jednog od najboljih hrvatskih klubova.

Nisi bio u potpunosti upoznat s momčadi prije dolaska na Siciliju.  Koja su bila tvoja očekivanja od momčadi i turnira s obzirom na to?
-
Znao sam pojedine igrače protiv kojih sam igrao tako da me nije iznenadilo da dolazim u ekipu sa zanimljivim potencijalom. Prije turnira cilj je bio doći do četvrtfinala a onda kasnije vidjeti do kuda možemo zahedbi dogurati.

Popričajmo malo o samom tijeku i ishodu turnira... S točke gledišta da je ovo bilo prvo veliko natjecanje za našu mušku ekipu sedmo mjesto među europskom elitom je dobar rezultat. Jesi li ti zadovoljan s plasmanom? Misliš li da se moglo ostvariti i više?
-
Kako sam i rekao primarni cilj nam je bio četvrtfinale. Kada smo to i ostvarili došla je utakmica za polufinale protiv Munstera u kojoj nismo imali sreće na raspucavanju. Sedmo mjesto za momčad kojoj je to prvi nastup je odličan rezultat no svatko od nas je nakon odličnog nastupa u skupini želio doći do medalje.

Imao si važnu ulogu u momčadi. Kao jedan od najstarijih u veoma mladoj momčadi bio si zaposlen na obje strane terena, i u obrani i u napadu. Kako si se snašao?
-
"Došao sam s namjerom da pomognem momčadi gdje god bude trebalo. Čast mi je što sam zaslužio tako veliku ulogu kroz utakmice iako mi se ponekad činilo kako bi bilo dobro imati još koje dodatno plućno krilo haha. Usput sam želio pomagati i mlađim suigračima koji su bili zaista otvoreni za suradnju.

Sada s kraćim vremenskim odmakom od turnira, koji su tvoji dojmovi o momčadi?
-
Uživao sam u svakoj minuti s dečkima, svi su istodobno i odlični ljudi i odlični igrači. Otišao sam na Siciliju kako bi stekao novo iskustvo a vratio sam se bogatiji i za nova prijateljstva.

U Italiji si imao priliku vidjeti kako se naša muška i ženska ekipa druže i van terena također. Kakav si dojam stekao o tome?
-
Točno. I mogu reći kako Dubrava nije samo ženska i muška ekipa, Dubrava je jedna velika obitelj. Imali smo zajedničke izlete po otoku u kojima sam zbilja uživao. Vrijeme koje smo provodili bilo je uvijek zabavno, bez obzira tko se u tom trenutku nalazio u društvu.

Jesi li upoznat sa činjenicom kako si prvi stranac koji je obukao dres Dubrave u ovih deset godina našeg Kluba?
-
Velika mi je čast biti prvi stranac koji je zaigrao za Dubravu. Zaista sam ponosan na tu činjenicu. Želim zahvaliti svima iz muške i ženske ekipe s kojima sam proveo dane u Cataniji. Od prvog sam se dana osjećao kao da sam dio grupe, kao da sam član ekipe već godinama. Nadam se da sam mogao doprinjeti klubu i tko zna, možda nam se putevi opet susretnu.

Andras, zahvaljujemo ti na ovom intervjuu i svemu učinjenom u proteklom periodu. I mi se nadamo kako će nam se putevi ponovno negdje sresti.


bottom

Implemented by nekra. Powered by Joomla!. Design by: download joomla skin  Valid XHTML and CSS.