top
logo

Pratite nas na:

Sponzori

Prijava

10 GODINA KRP DUBRAVA

0108 10godinafotoKlub rukometa na pijesku Dubrava danas je u slavljeničkom tonu. Na današnji dan prije točno 10 godina osnovan je naš Klub za koji sada možemo konstatirati kako osim blistave sadašnjosti ima i bogatu tradiciju i povijest. Tog, 13.siječnja 2010. godine na osnivačkoj skupštini sudjelovali su Tomica Mađerčić koji je izabran i za prvog predsjednika Kluba, Luka BašićHrvoje NeumannIvan DumenčićAlen DujmićZlatko ŠkrlecDeni Škopić Tomislav Težak. Iako počeci Kluba sežu u proljeće 2009. kada muška ekipa nastupa na dva turnira pod nazivima La-u-ta ZGD ZG Dubrava, svoj službeni oblik dobilo je na današnji dan kada i slavimo rođendan.

Prve godine Klub je imao samo muške selekcije. Prvi službeni nastup seniorska momčad imala je 1.5.2010. godine na turniru OVB Kup na zagrebačkom Jarunu. Prvi protivnik bila je iskusna momčad Let Cepelin toma-soft od koje smo poraženi 1:2 (12:22), (21:14) (5:7) usprkos odličnoj igri. Već na drugom natjecanju sezone pokazujemo kako možemo biti ozbiljan čimbenik hrvatskog rukometa na pijesku. Zagrebačka liga te godine brojila je 12 momčadi a kroz tri tjedna natjecanja zauzeli smo sjajno 2. mjesto što je bilo veliko iznenađenje čak i za nas. Te godine smo nastupili i na Prvenstvu Hrvatske koje se odvijalo kroz 4 turnira od kojih su čak tri bila na našoj morskoj obali što danas nažalost više nije slučaj. Osvajanjem 9. mjesta u Zagrebu, 7. mjesta u Crikvenici, 5. mjesta u Zadru i 3. mjesta u Trogiru osvojili smo visoko 5. mjesto u ukupnom poretku u nacionalnom prvenstvu. 

Već iduće godine osniva se i ženska sekcija kluba koja će vrlo brzo postati i naša perjanica. U početku okosnicu ekipe (kao i danas) čine dokazane dvoranske igračice koje već prve sezone osvajaju Zagrebačku ligu. Isti uspjeh je ostvarila i naša muška ekipa u konkurenciji čak 14 momčadi a druga muška ekipa koju su činili juniori osvojila je četvrto mjesto. Prva godina ženskog, a druga muškog sastava završena je na briljantan način, dvostrukim osvajanjem Umag Opena, EBT turnira u sklopu Prvenstva Hrvatske. Time su naši momci završili kao viceprvaci dok je djevojkama osvajanje Umaga bilo dovoljno za četvrto mjesto u ukupnom poretku.

Seniorke su se do sada čak tri puta okitile naslovom prvakinja Hrvatske pored kojih se osvojilo mnogo domaćih i stranih EBT turnira. Najveći klupski uspjeh bilo je osvajanje brončane medalje 2016. godine na Kupu Prvaka koje su djevojke izborile osvajanjem nacionalnog prvenstva. Godinu ranije na istom natjecanju osvojeno je 7.mjesto. Oba turnira održana su na Kanarskom otočju (zapadno od obala Afrike) što je dosad bio najveći organizaciji projekt Kluba. 

Muška ekipa još uvijek čeka na naslov Prvaka Hrvatske a u svojim vitrinama ima čak 5 srebrnih medalja. Posebno "bole" zadnje tri sezone u kojima se naslov prvaka gubio na nevjerojatne načine i bolje previše ne pričati o tome. Prošle godine prvi puta je i muški sastav uspio izboriti plasman na Kup Prvaka koji se održavao u Cataniji gdje je u svom premijernom nastupu osvojio 7. mjesto a isti uspjeh ostvarila je i ženska ekipa. Time smo lani bili jedini klub koji je imao predstavnike među najboljih 8 klubova Europe.

U deset godina postojanja osvojeno je ukupno 16 medalja na Prvenstvu Hrvatske, osvojeno je čak 25 turnira (od čega 22 EBT turnira) a nećemo niti nabrajati srebra i bronce. Klub je nastupao po turnirima u brojnim europskim državama (Rusija, Švicarska, Španjolska, Italija, Mađarska, Srbija) a veoma smo ponosni na brojne reprezentativce u seniorskim i juniorskim reprezentacijama koji su osvajali najsjanije medalje na svjetskim i europskim prenstvima kao i na Olimpijskim igrama za mlade.

Ovim putem želimo zahvaliti prije svega svim članovima Kluba koji su u ovih 10 godina svojim angažmanom na terenu i van njega pomogli da budemo tu gdje jesmo. Svaki od njih ima zapisano mjesto u povijesti Kluba. Posebna zahvala ide i svim sponzorima koji su nas pratili u dosadašnjem radu i olakšavala nam isti. Radujemo se i svim budućim suradnjama.

Svi se skupa nadamo kako je ovo samo jedna od mnogih obljetnica koje ćemo slaviti, te da ćemo i dalje biti sama krema hrvatskog i europskog rukometa na pijesku.


bottom

Implemented by nekra. Powered by Joomla!. Design by: download joomla skin  Valid XHTML and CSS.