top
logo

Pratite nas na:

Sponzori

Prijava

DUBRAVA NA EBT MASTERS FINALS NA CIPRU

0109 Masters Larnaca 2020Ljudi s anglosaksonskog govornog područja rekli bi kako je mjesec lipanj za Klub rukometa na pijesku Dubrava jedan novi "milestone" u životu našeg kluba. Razlog tomu je premijerni nastup naše ženske ekipe na EBT Masters Finals koji će se od 4. do 7. lipnja odžavati u trećem najvećem gradu na Cipru - Larnaki.

Na najači europski turnir koji će okruniti nove prvake Starog kontinenta plasiralo se 14 muških i ženskih sastava koji će se smjestiti u dvije skupine. Plasman na turnir izborilo je dvanaest najboljih ekipa svojih država prema sakupljenim EBT bodovima iz prošle sezone te branitelji naslova (Pinturas Andalucia BMP Sevilla u muškoj i A M Team Almeria u ženskoj konkureciji) dok posljednje mjesto na turniru pripada onome kome ga domaćin dodjeli.

Naše djevojke nastup na turniru izborile su zahvaljujući fantastičnoj prošloj sezoni u kojoj su osvojile četiri od šest europskih turnira  (Jarun Cup, Zaprešić Open, Zagreb Open i CHE Cup) te srebrom sa turnira u Moskvi. Imena ekipa koje su izborile Masters izazivaju strahopoštovanje no dok sve ekipe do 6. ožujka ne potvrde svoj nastup nećemo izlaziti s imenima.

Naša kapetanica Kristina Smiljanić prokomentirala je naš skorašnji nasup na Masters Finalsu: "Drago nam je da smo nakon toliko godina osigurali nastup i na ovako prestižnom natjecanju. Nakon tri nastupa na Kupu Prvaka na red je došao i EBT Masters Finals na kojem želimo imati važnu ulogu. Po imenima koja su se plasirala, ovo će biti nikad jači Masters. Osim klupskog rezultata zbog koje i idemo na Cipar  turnir će poslužiti i kao dodatno uigravanje za Svjetsko Prvenstvo u Italiji s obzirom da većinu reprezentacije popunjavaju igračice našeg kluba. "

Iako se čini da je do početka turnira još preostalo mnogo vremena, početne logističke pripreme već su započele kroz organizaciju puta i prikupljanje sredstava za isti. A prva provjera stanja pred Masters biti će već 1. svibnja na Jarun Kupu koji će kao i svake godine privući mnoge jake europske ekipe među kojima će se kao braniteljice naslova naći i naše djevojke

 


bottom

Implemented by nekra. Powered by Joomla!. Design by: download joomla skin  Valid XHTML and CSS.